Het Ondernemersbelang 16 februari 2018

AOC Oost en LTO tonen Achterhoek op weg naar circulaire- en precisielandbouw

AOC Oost en LTO tonen Achterhoek op weg naar circulaire- en precisielandbouw

AOC Oost en LTO organiseren een tour door de de Achterhoek op weg naar circulaire- en precisielandbouw. De agrarische sector is sterk vertegenwoordigd in de Achterhoek en volop in beweging. Tijdens de reis krijgen zij te zien wat er op dit gebied al gebeurt in onze regio; het zijn bouwstenen voor de toekomstagenda van de Achterhoek. Ook studenten van AOC Oost en Aeres Hogeschool komen aan het woord over praktijkleren en hun deelname aan verschillende initiatieven voor de landbouw van de toekomst.

De groep gaat op bezoek bij Maarten Harmsen, agrariër in Hengelo (Gld.). Hij neemt deel aan het project Vruchtbare Kringloop en geeft uitleg over precisielandbouw. Daarna volgt een bezoek aan Groot Zevert Vergisting in Beltrum, de eerste Nederlandse ‘Groene Mineralen Centrale’ en deelnemer aan het project Kunstmestvrije Achterhoek. Tenslotte bezoekt de groep melkveeproefbedrijf De Marke in Hengelo (Gld.), een schone en rendabele melkveehouderij die ernaar streeft de belasting voor het milieu tot een minimum te beperken.


Henk Jolink, bestuurslid van LTO Noord regio Oost, is reisleider. De reis is mede tot stand gekomen door een samenwerking tussen AOC Oost, Kenniswerkplaats Achterhoek en Achterhoek 2020. Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar.


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws