Rotterdam Food Cluster 19 december 2017

Food Innovation Academy creëert carrièreperspectief binnen foodsector

Food Innovation Academy creëert carrièreperspectief binnen foodsector

Onderzoek toont aan dat landelijk veel vraag is naar goed opgeleid personeel in de foodsector. Een groot deel van de werknemers gaat met pensioen en het blijkt daarnaast lastig om de juiste mbo- en hbo-studenten aan te trekken, want automatisering en robotisering creëren behoefte aan hoger opgeleid technisch personeel. De regionale Food Innovation Academy, waar ook Lentiz en Wellantcollege bij zijn betrokken, zorgt dat studenten beter opgeleid worden voor banen in de sector.

Aangesloten bedrijven geven de opleidingen deels vorm, zodat ze aansluiten bij het moderne bedrijfsleven. Om grote impact te hebben en voldoende stageplaatsen te kunnen bieden aan studenten, is het belangrijk dat zoveel mogelijk foodbedrijven in onze regio deel uitmaken van de Food Innovation Academy.

Personeel voor de toekomst nodig
‘De Food Innovation Academy wil honderd goed opgeleide mbo’ers per jaar op de arbeidsmarkt plaatsen. De nadruk ligt hierbij op levensmiddelentechnologen en procesoperators niveau 3 en 4. Daarnaast zijn er ook electro- en werktuigbouwkundige monteurs nodig… en natuurlijk hbo’ers. Het is belangrijk dat regionale bedrijven de koers mogen bepalen en een belangrijke rol spelen in de vormgeving van de opleiding,’ vertelt Arry Verhage, landelijk projectleider van de Human Capital Agenda (HCA) Food & Feed.

Verstegen Spices & Sauces in de Spaanse Polder is één van de bij de Food Innovation Academy aangesloten bedrijven. ‘Wij willen een professionaliseringsslag maken en hebben de ambitie om in Europa te groeien. Door automatisering en robotisering hebben we vaker een ander type personeel nodig. Het niveau van het personeel moet omhoog, want zonder gekwalificeerd personeel gaat de sector verloren. We willen onze huidige werknemers de kans bieden om mee te ontwikkelen met deze trend. Via de Verstegen Academy leiden we huidig en nieuw personeel op om aan de nieuwe standaarden te kunnen voldoen. De opleidingen die we bieden, zijn tot stand gekomen in samenwerking met scholen in de regio. De Food Innovation Academy draagt ook bij aan deze ambitie,’ vertelt Michel Driessen, directeur-eigenaar Verstegen Spices & Sauces B.V.


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws